Fjellsnaps urter på pappboks

Anisfrø, brennesle, fennikel, enebær, lakrisrot, kvann, røsslyng og rosmarin. .

Komponert, blandet og pakket av oss. Vekt 60 gr holdbar 2 år

Chef Ivars Fjellsnaps – Et unikt alternativ til tradisjonell akevitt

Denne fjellsnapsen er et nøye sammensatt alternativ til akvavitt, laget med ekte norske urter kombinert med anis og lakris. Den gir en dypt aromatisk smak med balansert sødme, og brunsukkeret bidrar til å runde av smakene for en jevn og elegant finish.

Med ingredienser som anisfrø, brennesle, fennikel, enebær, lakrisrot, kvann, røsslyng og rosmarin, skaper denne fjellsnapsen et rikt og komplekst smaksbilde som reflekterer norsk natur.

Oppskrift på Chef Ivars Fjellsnaps

Ingredienser:

  • 1 boks Fjellsnaps-krydder (anisfrø, brennesle, fennikel, enebær, lakrisrot, kvann, røsslyng og rosmarin)
  • 0,7 liter vodka eller nøytral sprit
  • 15 g brunsukker

Fremgangsmåte:

  1. Trekk urtene – Tilsett en hel boks Fjellsnaps-krydder i en flaske med vodka (0,7 liter). La det trekke i 3–4 uker på et mørkt og kjølig sted.
  2. Sil flere ganger – Første filtrering gjøres med et kaffefilter for å fjerne faste partikler.
  3. Tilsett brunsukker – Bland godt inn 15 g brunsukker og la det oppløses i væsken.
  4. Ekstra filtrering – Sil snapsen ytterligere to ganger gjennom et kaffefilter for en ren og jevn smak med klar farge.
  5. Modning – La den stå mørkt og kjølig i minst 1 uke før servering for å utvikle smakene fullt ut.

Serveringsforslag

  • Tradisjonelt – Server Fjellsnaps lett avkjølt i små snapsglass.
  • Matfølge – Utmerket til vilt, spekemat og kraftige kjøttretter.
  • Smaksvariant – Kan også brukes som smakstilsetning i cocktailer med tonic eller sitrus.

Denne fjellsnapsen fanger essensen av norsk natur og gir et kraftfullt, men balansert alternativ til klassisk akevitt